ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Τα αμινοξέα αποτελούν ένα βασικό συστατικό για τους μύες και ευθύνονται για την ανάπτυξη πολλών ενζύμων στον οργανισμό μας. Τα αμινοξέα όταν περάσουν στο αίμα χρησιμοποιούνται στην αναδόμηση των μυικών κυττάρων και στη παραγωγή ενζύμων απαραίτητων για τη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Κάθε ένα από τα γνωστά αμινοξέα έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι χωρισμένα σε δύο είδη: τα βασικά και τα δευτερεύοντα. Τα βασικά αμινοξέα δεν παράγονται φυσικά από το σώμα και πρέπει να ληφθούν από τροφές, ενώ τα δευτερεύοντα παράγονται φυσικά από το σώμα.

Τα αμινοξέα συμμετέχουν, μάλιστα, σε διάφορες λειτουργίες του σώματος όπως η πέψη, η εγκεφαλική λειτουργία, η ρύθμιση της ενέργειας, του pH και του μεταβολισμού, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν πρωτεϊνική σύνθεση στους μυς, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στον αντικαταβολισμό των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης.

BCAA Αμινοξέα

Τα BCAA αμινοξέα είναι τρία: η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη. Αυτά θεωρούνται και απαραίτητα αφού δεν μπορεί να τα παράγει το σώμα μας και ως εκ τούτου πρέπει να λαμβάνονται από τη διατροφή μας. Τα συμπληρώματα BCAA έχουν ως στόχο να αποτρέψουν την πτώση αυτών των τριών αμινοξέων στο αίμα όση ώρα γυμνάζεστε. Παράλληλα, τα BCAA μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης και έντονης γυμναστικής.

Τα συμπληρώματα αμινοξέων είναι από τα πιο φημισμένα κυρίως για αθλητές που θέλουν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο στην αύξηση της μυϊκής δύναμης όσο και της αντοχής. Τα συμπληρώματα BCCA βοηθούν τον αθλητή να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους πάντα με την κατάλληλη εκγύμναση αλλά και ισορροπημένη διατροφή.

Για καλύτερα αποτελέσματα ενδείκνυται η λήψη των συμπληρωμάτων πριν ή μετά την προπόνηση ώστε να θρέψουν οι μύες και να βοηθήσουν στην ανάρρωσή τους.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα yourprotein.gr  θα βρείτε συμπληρώματα με μια προηγμένη σύνθεση αμινοξέων τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία.