ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ

Ποια είναι τα οφέλη της πρωτεΐνης

Η τάση της σημερινής εποχής είναι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη επιλέγουν να θωρακίσουν την σωματική τους υγεία με αυτόν τον τρόπο.

Η πρωτεΐνες αποτελούν ένα στοιχείο απαραίτητο για κάθε κύτταρο στο σώμα μας. Εσείς γνωρίζατε ότι τα μαλλιά και τα νύχια μας αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες; Ή ότι το σώμα μας χρησιμοποιεί πρωτεΐνες για να χτίσει και να επισκευάσει τους ιστούς;

Το σώμα μας χρησιμοποιεί επίσης τις πρωτεΐνες για την παραγωγή των ενζύμων, των ορμονών αλλά και άλλων χημικών ουσιών που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο των οστών, των μυών, του χόνδρου, του δέρματος και του αίματος.

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η πρωτεΐνη είναι ένα «μακροθρεπτικό», που σημαίνει ότι το σώμα χρειάζεται σχετικά μεγάλα ποσά πρωτεΐνης σε καθημερινή βάση, ποσά που δύσκολα μπορούμε να πάρουμε μόνο από το φαγητό ακόμη και αν καταναλώνουμε πρότεινες καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Πόση πρωτεΐνη είναι αρκετή;

      • Για παιδιά από 2 έως και 6 ετών, για τις περισσότερες γυναίκες και για κάποιους ηλικιωμένους ανθρώπους η μέση συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης σε ημερήσια βάση είναι περίπου 140γρ.
      • Για τα μεγαλύτερα παιδιά και τις περισσότερες γυναίκες που γυμνάζονται η μέση συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης σε ημερήσια βάση είναι περίπου 170γρ.
      • Για τους έφηβους και τους δραστήριους άνδρες η μέση συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης σε ημερήσια βάση είναι περίπου 200γρ.

Που θα βρείτε τα κατάλληλα συμπληρώματα πρωτεΐνης;

Εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια πρωτεϊνική διατροφή και να προσπαθήσει να πάρει όλη την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης μέσα από το φαγητό του θα πρέπει να προσέξει αρκετά τα κορεσμένα λιπαρά που συνοδεύουν αυτή του την επιλογή.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε το βάρος σας και την μυική σας μάζα μέσα από την διατροφή είναι να επιλέξετε την άσκηση, την σωστή διατροφή αλλά και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Το σίγουρο είναι πως στην αγορά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα διατροφής για κάθε σκοπό. Η καλύτερη είναι εκείνη που ανταποκρίνεται στους στόχους σας. Αυτό λοιπόν που πρέπει να δείτε είναι τι σας ενδιαφέρει. Να χτίσετε μυς; Να χάσετε βάρος; Να είστε πιο υγιής; Στο yourprotein θα βρείτε σίγουρα όλα όσα αναζητάτε!

Δείτε περισσότερα για την καλή φυσική σας κατάσταση: