ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μήπως σας λείπει η ενέργεια; Κουράζεστε πολύ εύκολα το τελευταίο διάστημα; Θα πρέπει να δώσετε λίγο προσοχή στην διατροφή σας και να ξεκινήσετε μια ειδική διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής ώστε να τονώσετε τον οργανισμό σας χωρίς να χάσετε την γράμμωση σας.

Όταν η κούραση και η αδυναμία λοιπόν δεν οφείλονται σε κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως μπορεί να είναι ο υποθυρεοειδισμός και η αναιμία, τότε ο οργανισμός σας έχει μειωμένη ενεργητικότητα λόγω της κακής διατροφής.

Ενέργεια και διατροφή

Οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής και αν επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, πρέπει να το παίρνετε με μέτρο.

1 Πείτε όχι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι θα πρέπει να αποφεύγονται. Οι υδατάνθρακες δημιουργούν σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα έλλειψη σταθερής ενέργειας, ατονία, γρήγορη κόπωση και μεταπτώσεις στη διάθεση.

2 Επιλέξτε καλές πηγές πρωτεΐνης

Οι πρωτεΐνες που έχουν τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια, το αβγό, το ελαφρύ γιαούρτι και τα άπαχα πουλερικά ή κρέατα σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε. Πρόσθεσε κάποια από αυτά στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σου.

3 Πείτε ναι σε καλά λιπαρά

Προτιμήστε στα φαγητά σας να βάζετε λάδι, ξηροί καρποί, ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια με Ω3 και Ω6 και το αβοκάντο.

4 Προτιμήστε λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, ο μαϊντανός, και όλα τα ήμερα ή άγρια χόρτα είναι γεμάτα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και χλωροφύλλη, που προσφέρουν αληθινή ενέργεια στο σώμα.

5 Μείνε ενυδατωμένοι

Η ποσότητα που χρειάζεται ο καθένας είναι διαφορετική. Είναι καλό να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα ή 8 ποτήρια την ημέρα νερό. Αν δεν πίνετε πολύ νερό, θα νιώθετε έλλειψη ενέργειας και κούραση.

Συμπληρώματα διατροφής και Ενέργεια

Οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής και αν επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, πρέπει να το παίρνετε με μέτρο.

1 Πρωτεΐνη -Κρεατίνη

Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπληρώματα που δίνονται κυρίως σε άντρες.

Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μυικό ιστό χωρίς λίπος, δηλαδή ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι σε σκόνη και η σωστή ποσότητα που πρέπει να λαμβάνετε είναι 2 γραμμάρια για κάθε κιλό του βάρους σας. Αν πάρετε περισσότερη από όση πρέπει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο συκώτι και στα νεφρά σας.

Η κρεατίνη  δίνει μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή στην κόπωση. Εάν παίρνετε τα κατάλληλα συμπληρώματα κρεατίνης συνεπώς τα κύτταρα σας θα έχουν περισσότερη ενέργεια για να δουλέψουν και έτσι αυτά τα κύτταρα δουλεύουν και καλύτερα.

Επίσης, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που περιέχουν φυσική κρεατίνη και είναι καλό να τρώμε, όπως το μοσχάρι, ο σολομός και ο τόνος είναι οι καλύτερες πηγές λήψης σωστής κρεατίνης.

2 Βιταμίνες

Βιταμίνες υπάρχουν πολλές και διάφορες. Συνήθως λαμβάνονται όταν δεν τρώμε σωστά ή όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα και ενώ τρώμε όπως πρέπει χρειαζόμαστε παραπάνω για κάποιο λόγο.

Φυσικά υπάρχουν συμπληρώματα βιταμινών τα οποία είναι άριστα και μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα yourprotein.gr.

3 Αμινοξέα

Τα αμινοξέα είναι η διάσπαση πρωτεϊνών. Η πρωτεΐνη πρώτα διασπάται σε αμινοξέα και έπειτα απορροφάται. Αν τα αμινοξέα λαμβάνονται ως συμπλήρωμα βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών σε συνδυασμό πάντα με την γυμναστική.

Επειδή υπάρχουν πάνω από 20 αμινοξέα πρέπει να τα λαμβάνεις σύμφωνα με το τι θέλεις να κάνεις. Για παράδειγμα η ισολευκίνη, η λευκίνη και η βαλίνη βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών και η γλυκόζη δίνει στο σώμα ενέργεια.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην σας βοηθήσουν ή με την υπερκατανάλωση να έχετε προβλήματα στην υγεία σας. Η υγεία είναι το πρώτο που πρέπει να έχετε για να αποκτήσετε την γράμμωση και την ενέργεια που θέλετε.

Για να χτίσετε το σώμα σας πρέπει να κάνετε παράλληλα και τη σωστή διατροφή και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιο προϊόν και να επιλέξετε πρέπει να έχει την έγκριση του ΕΟΦ όπως το yourprotein.gr.