ΚΡΕΑΤΙΝΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΟΓΚΟΣ

ΚΡΕΑΤΙΝΗ

Η κρεατίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται κυρίως στους μυς του σώματός σας, καθώς και στον εγκέφαλο. Αν και μπορεί να την συνθέσει ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός στο συκώτι, στο πάγκρεας και στα νεφρά, οι περισσότεροι άνθρωποι προσλαμβάνουν την κρεατίνη μέσω των θαλασσινών και του κόκκινου κρέατος.

Το σώμα σας μετατρέπει την κρεατίνη σε φωσφοκρεατίνη και τις αποθηκεύει στους μυς σας, όπου χρησιμοποιείται ως ενέργεια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν κρεατίνη υπό την μορφή συμπληρωμάτων διατροφής για να βελτιώσουν τις αθλητικές επιδόσεις και να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης τα συμπληρώματα κρεατίνης για τη θεραπεία ορισμένων εγκεφαλικών διαταραχών, της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων καταστάσεων. Η τοπική κρεατίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της γήρανσης του δέρματος.

Κρεατίνη για όγκο

Έρευνες έχουνε δείξει ότι η κρεατίνη συμβάλει αισθητά στο χτίσιμο των μυών και για την ακρίβεια, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κρεατίνη προσφέρει τα εξής οφέλη:

  • Αυξάνει τη μυική μάζα χωρίς να προσθέτει λίπος.
  • Βελτιώνει τη μέγιστη αντοχή.
  • Βελτιώνει τη μυϊκή αντοχή.
  • Αυξάνει την αναερόβια ισχύ και την απόδοση.

Κρεατίνη για απώλεια λίπους

Η κρεατίνη επίσης, προσφέρει ενυδάτωση στα κύτταρα με αποτέλεσμα να αυξάνει τον μεταβολισμό της ενέργειας σε αυτά. Ο μεταβολικά ενεργός μυϊκός ιστός, λοιπόν, ισοδυναμεί με έναν έμμεσο καυστήρα λίπους.

Με απλά λόγια, όσο περισσότερους μυς έχει ένα σώμα, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνει κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση της στην θεραπεία κάποιων μυικών παθήσεων έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά ενός σημαντικού ποσοστού δύναμης στους πάσχοντες μυς.

Κρεατίνη για χορτοφάγους

Η κρεατίνη είναι υπεύθυνη για την δημιουργία ενεργών μυών. Οι χορτοφάγοι λοιπόν, όπως είναι φυσικό έχουν χαμηλότερα επίπεδα κρεατίνης στον οργανισμό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η κατηγορία ανθρώπων φαίνεται να έχει μεγαλύτερο όφελος όταν καταναλώνει συμπληρώματα κρεατίνης, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας ημέρες σε σύγκριση με ανθρώπους που ξεκινούν έχοντας υψηλότερα επίπεδα κρεατίνης στον οργανισμό τους.

Στην περίπτωση που κάποιος οργανισμός έχει περισσότερη ποσότητα κρεατίνης από αυτή που χρειάζεται, τότε σε αυτό το σημείο θα κρατήσει την ποσότητα αυτή που χρειάζεται και θα αποβάλει την περίσσια.

Για επιπλέον πληροφορίες ή παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς του Yourprotein και θα έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε!