ΥΓΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάποιοι από τους βασικούς κανόνες διατήρησης μιας καλής υγείας είναι το υγιεινό φαγητό, ο ποιοτικός ύπνος και φυσικά η σωματική άσκηση. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία παρέχουν στον οργανισμό μια πλειάδα συστατικών όπου είναι απαραίτητα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και οι υπερτροφές.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της λήψης ανάλογων συμπληρωμάτων είναι πως με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται μεγαλύτερη ποσότητα συστατικών τα οποία για να αποκτήσουμε μέσω της καθημερινής μας διατροφής θα έπρεπε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένων τροφών. Γι αυτούς που αθλούνται εντατικά, τα ειδικά πρόσθετα είναι αναγκαία ώστε να μπορέσει το σώμα τους να αντεπεξέλθει και να φέρει εις πέρας τις εξαντλητικές προπονήσεις.

Συμπληρώματα διατροφής για υγεία

Υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα διατροφής που προάγουν τη γενικότερη υγεία και συγκεκριμένα ενισχύουν τις αρθρώσεις, τη καρδιοαγγειακή λειτουργία ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την υφή και την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών.

Ο οργανισμός προκειμένου να λειτουργήσει σωστά σε καθημερινή βάση χρειάζεται συγκεκριμένες βιταμίνες και ποσότητες αυτών. Όταν αυτές δεν λαμβάνονται από τη διατροφή μας σε αυτό το ποσοστό που θεωρείται απαραίτητο, τότε τα ειδικά συμπληρώματα  μπορούν να αναπληρώσουν το κενό. Επίσης, υπάρχουν και περίοδοι στη ζωή μας όπου ο οργανισμός έχει αυξημένη ανάγκη για ειδικά συστατικά όπως σε μία γρίπη, σε περίοδο αυξημένης άθλησης ή ακόμη και σε κακή διατροφή.

Συμπληρώματα για αντιγήρανση 

Οι βιταμίνες έχουν αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να σχετίζονται άμεση με την υγιή όψη του δέρματος. Τέτοιες βιταμίνες είναι: Βιταμίνη E, Βιταμίνη A, Βιταμίνη C και βιταμίνη B. Είναι γεγονός πως η σύγχρονη καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής αυξάνουν το στρες και κατ’επέκταση επιβαρρύνουν και το δέρμα με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η γήρανση του προσώπου.

Υπάρχουν συμπληρώματα αντιγήρανσης  που προσφέρουν αντιγήρανση και ομορφιά, σβήνοντας τις ρυτίδες  και κάνοντας το δέρμα περισσότερο ελαστικό.

Ταχίνι και υγεία 

Το ταχίνι αποτελεί μια συμπυκνωμένη πηγή θερμιδικής ενέργειας η οποία περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτοστερόλες, ενώ αποτελεί σημαντική πρωτεϊνική πηγή. Λόγω των ιδιοτήτων που περιέχει το ταχίνι έχει χαρακτηριστεί και ως υπέρ-τροφή, ενώ χάρη στη σύστασή του προτείνεται και στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Επίσης, το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο καταπολεμώντας έτσι την οστεοπόρωση, κάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μαγγάνιο και σελήνιο με έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, σίδηρο για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας, αμινοξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού καθώς και φώσφορο και μαγνήσιο.

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε το ταχίνι στη διατροφή σας καθημερινά ενώ μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή με κάποιο συνοδευτικό.