ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ-ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Οι βιταμίνες και οι πολυβιταμίνες ενισχύουν τον οργανισμό σε πάρα πολλά επίπεδα. Η κυτταρική σύνθεση και η επισκευή ιστών εξαρτώνται από μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των ανθρώπων που γυμνάζονται. Όταν τελειώνει κάποιος την προπόνηση τότε είναι και η χρονική στιγμή που συμβαίνει, σε κυτταρικό επίπεδο, η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των μυών.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προγραμματισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να προσλαμβάνει τις, αναγκαίες γι αυτόν βιταμίνες, μέσω της διατροφής ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει έλλειψη και ανεπάρκεια αυτών των βιταμινών, η οποία με την σειρά της οδηγεί στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης των μυών.

Η βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για τα θετικά της αποτελέσματα στην υγεία των ματιών αλλά και γιατί είναι απαραίτητη για τη διάσπαση της πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αποκατάστασης των μυών.

Είναι μία από τις απαραίτητες βιταμίνες για τους αθλητές και για τους bodybuilders επειδή συμβάλει στην πρωτεϊνική σύνθεση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών. Όσο η πρωτεϊνική σύνθεση αυξάνεται, τόσο μειώνονται τα επίπεδα της βιταμίνης Α στον οργανισμό, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε να την προσλαμβάνουμε μέσα από τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Η βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική βιταμίνη όταν πρόκειται για μυϊκή ανάπτυξη και ανάκαμψη. Επίσης, η βιταμίνη D είναι η πιο σημαντική από όλες τις βιταμίνες όταν πρόκειται για την παραγωγή τεστοστερόνης

Εκτός από τις επιδράσεις της στην αύξηση της τεστοστερόνης και στην ανάπτυξη των μυών, η βιταμίνη D μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των οστών. Η βιταμίνη D λειτουργεί παράλληλα με το ασβέστιο και το μαγνήσιο, τα οποία αποτελούν απαραίτητα μέταλλα για την ανάπτυξη των οστών.

Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο γνωστές βιταμίνες σε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και σε αυτούς που δεν ασχολούνται τόσο με την άθληση ή με την υγιεινή διατροφή. Αρχικά να αναφέρουμε πως η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα μυϊκά κύτταρα από την καταστροφή των ελεύθερων ριζών. Επιπλέον, συντελεί στον σχηματισμό της τεστοστερόνης και άλλων αναβολικών ορμονών.

Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στον σχηματισμό κολλαγόνου. Δεδομένου ότι το κολλαγόνο είναι το πρωταρχικό συστατικό του συνδετικού ιστού, η βιταμίνη C αποτελεί βασικό συστατικό για τη διατήρηση των οστών και των μυών. Με την ενίσχυση του κολλαγόνου, οι αρθρώσεις είναι πιο ικανές να χειρίζονται βαρύτερη αντίσταση βάρους, με λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού.

Η βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που λειτουργεί για την προστασία της ακεραιότητας των κυττάρων στο σώμα. Η άσκηση και ειδικά η έντονη άσκηση παράγουν ελεύθερες ρίζες στο σώμα.  Καθώς αυτές οι ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται, ο οργανισμός γίνεται πιο τοξικός με αποτέλεσμα να εξασθενεί σε επιδόσεις, στην ανάπτυξη των μυών αλλά σε ανοσοποιητικό. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με τις πολυβιταμίνες του Yourprotein που περιέχουν βιταμίνη E.

Η βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ και το Β12

Και οι δύο βιταμίνες Β6 και Β12 έχουν άμεσο ρόλο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι όσο υψηλότερη είναι η κατανάλωση πρωτεΐνης, τόσο περισσότερη βιταμίνη Β6 χρειάζεται ο οργανισμός μας προκειμένου να υποστηρίξει το μεταβολισμό αυτής της αυξημένης πρόσληψης πρωτεΐνης.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη προκειμένου να την απορροφηθεί η βιταμίνη Β12.

Η λήψη φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) σε συνδυασμό με βιταμίνες Β6 και Β12 μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου και την ενδοθηλιακή λειτουργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη ροή αίματος και η παροχή θρεπτικών ουσιών στους μυς που λειτουργούν.

Συμπληρώματα multivitamins

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη γενική μας υγεία. Εκτελούν πολλούς κρίσιμους ρόλους στο σώμα, από την παραγωγή ενέργειας μέχρι την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των σωματικών συστημάτων.

Το γεγονός να μην λαμβάνουμε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας ακόμη και να οδηγήσει σε χρόνιες παθήσεις. Γι αυτό λοιπόν, τα συμπληρώματα βιταμινών θα σας δώσουν την απαραίτητη ποσότητα βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός για τη σωστή του λειτουργία.